Clean Card PRO 25 testów (do monitorowania kontaminacji białkami)
Kod: 89
.png?67efa2d4)
.png?67efa337)

Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Pozostałości białka na powierzchni wskazują na niewystarczające czyszczenie, co może stanowić zagrożenie dla zdrowia, ponieważ zanieczyszczone powierzchnie mogą ułatwiać wzrost patogenów. Każdy test Clean Card PRO zawiera podłoże, które jest zaimpregnowane odczynnikiem. Kartę testową Clean Card PRO pociera się o zwilżoną powierzchnię, co powoduje widoczną wizualnie zmianę koloru, jeżeli obecne jest białko.
Producentci żywności i usługi gastronomiczne muszą podjąć wszelkie środki w celu zapewnienia bezpieczeństwa i żywności i jej dobrej jakości. Istotnym elementem zapewnienia higienicznych warunków dla żywności jest utrzymywanie odpowiedzniej czystości. Proces ten prowadzi do wyeliminowania patogenów i szkodliwych mikroorganizmów, zapobiegając rozprzestrzenianiu między żywnością, powierzchniami i urządzeniami produkcyjnymi.
W zakładach opieki zdrowotnej poważne wyzwania stanowią także zakażenia związane z opieką zdrowotną, rozprzestrzeniające się za pośrednictwem powierzchni dotykanych rękami. Aby zapobiec przenoszeniu zakażeń, istotne jest zatrzymanie ich rozprzestrzeniania ze środowisk klinicznych. Można to osiągnąć, skupiając się na higienie powierzchni i jakości czyszczenia.
Clean Card PRO zapewnia
-
prosta procedura: zwilżyć - wytrzeć - zinterpretować
-
zmiana koloru oznacza zabrudzoną powierzchnie
-
wynik w 30 sekund
-
umożliwia natychmiastowe wdrożenie działań naprawczych
-
bez konieczności specjalnego przeszkolenia użytkowników
-
bez konieczności zakupu drogiego sprzętu
Informacje o regularnym monitorowaniu higieny
Bezpieczeństwo żywności
Każdy, kto pracuje w przemyśle spożywczym musi być zaznajomiony z higieną żywności oraz ryzykami, które mogą wystąpić podczas jej przetwarzania. Obowiązkowy plan kontroli musi zawierać, między innymi, sposób kontroli czystości powierzchni. Dobrą metodą pomogającą kontrolowanie czystości powierzchni mających kontakt z żywnością, jest użycie testu oznaczającego obecność białka, który zapewnia natychmiastowe wyniki.
Szpitalna higiena
Szpitale to środowiska o dużym natężeniu ruchu, gdzie fachowy personel opieki zdrowotnej, pacjenci i odwiedzający mają ze sobą bliski kontakt, narażając się na znaczne ryzyko przenoszenia zakażeń między ludźmi. Dobra higiena rąk i prawidłowe metody pracy to kamienie milowe zwalczania i zapobiegania zakażeniom. Ponadto niezbędne jest wyeliminowanie przenoszenia zakażeń między powierzchniami, zwracając uwagę na higienę powierzchni oraz jakość czyszczenia. Nie wystarczy wizualna inspekcja powierzchni - konieczne są obiektywne oceny higieny. Dzięki monitorowaniu czystości powierzchni można zapobiegać rozprzestrzenianiu się zakażeń i można obiektywnie określić najlepsze praktyki aseptyczne.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Monitorowanie higieny |
---|---|
EAN: | 600300007000010 |
Metoda: | Chemiczna |
Rodzaj próbki: | Przetarcie powierzchni |
Czas do uzyskania wyniku: | 30 sekund |
Odczytywanie wyniku: | Wizualne |
Przechowywanie: | 18 - 25 °C |
Wymagane dodatkowo: | Czysta woda |
Certyfikacja: | Zastrzeżony znak towarow Hygicult to zastrzeżony znak towarowy firmy Aidian Oy |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.